water

Veelzijdigheid is een sterke eigenschap van zwembad Rozengaarde. Voor ouders is het heerlijk om mee te gaan met de kinderen. Terwijl uw kinderen zich uitleven, kunt u als ouder heerlijk tot rust komen in onze wellness corner. Werken aan uw conditie? Dat kan door banen te trekken in het wedstrijd bad of door deel te nemen aan één van onze diverse lessen aquasport.

Recreatief

Zwembad Rozengaarde heeft veel te bieden. Alle soorten waterplezier voor jong en oud. Het recreatie bad bestaat uit een spectaculaire wildwaterkreek, massagestralen, bubbelbank en uitzwembassin. Daarnaast zijn er twee fantastische glijbanen. Eén hiervan is de 70 meter lange Rainbow Ride voor echte snelheidsduivels met spectaculaire lichteffecten die jezelf kan uitkiezen. De Blue Snake glijbaan heeft flitsende flashlight effecten en buiten wacht de Sunny Slide, wie durft?

zwembad-speeltoestellen-02

Aquasporten

Verantwoord werken aan je gezondheid en conditie in Rozengaarde. Wij bieden uitdagende groepslessen voor elke leeftijd en conditie niveau’s. Het water maakt bewegen makkelijker. Daardoor kun je op sportief niveau veel bereiken en is de kans op blessures gering. In een groepsles bepaalt ieder zijn eigen tempo, daarom is aquasporten voor iedereen geschikt.

zwembad-total-body-fit-01

Zwemles

Nederland is een waterland. Leren zwemmen is voor uw kind dan ook van levensbelang. In zwembad Rozengaarde werken we met het Zwem-ABC, dat uw kind op een veilige manier voorbereidt op een leven lang zwemplezier. Zwembad Rozengaarde biedt veel faciliteiten en mogelijkheden en sluit daarmee perfect aan op de wensen van het hele gezin. Wij zorgen door een combinatie van een efficiënte methode en ervaren vakmensen dat uw kind binnen no-time leert zwemmen!

We maken gebruik van de Easy Swim lesmethode. Deze lesmethode is speciaal gericht op jonge kinderen en het ontwikkelen en ervaren van zwemplezier. Voor de oudere kinderen wordt een lesmethode passend bij hun leeftijd toegepast. Tijdens de lessen dragen kinderen een EasySwim vestje. Dit is een drijfpak met drijvers die hoog op de rug en borst verwerkt zijn. Hierdoor wordt de natuurlijke ligging zo min mogelijk verstoord en blijft de bewegingsvrijheid van de armen maximaal.

Er wordt gestart in het Zorgbad.  Dit bad heeft een water temperatuur van tenminste 32 graden en 1.30 meter diep. Zodra uw kind alle slagen technisch goed beheerst dan mag hij/zij naar het wedstrijdbad .

We kiezen er bewust voor om direct in diep water te starten. Hiermee sluiten we beter aan op de motorische ontwikkeling van jonge kinderen én hun hoge bewegingsdrang. Dit zorgt voor de beste ontwikkeling van het watergevoel.

De relatie tussen de lesgever en de kinderen, maar ook tussen de kinderen onderling, is bepalend voor de sfeer. Daarom zetten we nadrukkelijk in op verbondenheid. Dit doen we door bijvoorbeeld de kinderen tijdens de zwemopleiding zoveel mogelijk bij dezelfde lesgever en in hetzelfde groepje te laten zwemmen. Ook geven we veelal vanuit het water les. Op deze manier is de lesgever dichtbij de kinderen.

zwemles-peutersurvival-01