Zwemles: Antwoorden veel gestelde vragen

 

 1. Hoelang duurt het gemiddeld om diploma A te behalen? Ieder kind ontwikkelt zich uiteraard in zijn/haar eigen tempo. Gemiddeld doen kinderen er +/- 70 lessen over. Dit is mede afhankelijk van aanwezigheid, leeftijd en motoriek.
 2. Welke lesmethode biedt Zwembad Rozengaarde aan? Wij maken gebruik van de EasySwim lesmethode. Plezier, betrokkenheid en leren door te ervaren. Dit zijn de punten die centraal staan binnen de zwemlesmethode van Easy-Swim die we bij Rozengaarde gebruiken. Door de kinderen veilig en vertrouwd te laten voelen in het water, wordt het leren versneld. De focus ligt op zwemplezier.(Voor de oudere kinderen wordt een lesmethode passend bij hun leeftijd toegepast.) Uw kind draagt een Easy Swim pro vestje tijdens de zwemles en krijgt zwemles in diep water (1,30 meter).
 3. Waarom draagt mijn kind tijdens de zwemles het Easy Swim vestje? Het meest ideale en veilige drijfmiddel voor kinderen die in dieper water leren zwemmen is het EasySwim Pro vestje. Dit is een drijfpak met drijvers die hoog op de rug en borst verwerkt zijn. Hierdoor wordt de natuurlijke ligging zo min mogelijk verstoord en blijft de bewegingsvrijheid van de armen maximaal.
 4. Waarom krijgt mijn kind zwemles in diep water? Kinderen leren door ervaringen. Om het opdoen van de stuw- en weerstandservaringen zo optimaal mogelijk te laten zijn, wordt een bewuste keuze gemaakt voor het zwemmen in dieper water. In dieper water gaat het ontwikkelen van ‘watergevoel’ veel meer als vanzelf. De kinderen hebben steeds totaalervaringen, omdat vrijwel alle lichaamsdelen meedoen. Het is van grote waarde dat óók met de voetzolen stuwervaring wordt opgedaan omdat dit de belangrijkste stuwvlakken zijn bij de schoolslag en rugslag.
 5. Wanneer stroomt mijn kind door naar het wedstrijdbad (diepe bad) ? Als alle te behalen onderdelen zoals beschreven in zwemscore met een voldoende zijn afgerond.
 6. Wanneer mag mijn kind afzwemmen? Als het kind aan alle eisen voldoet die gesteld worden voor het A diploma. 
 7. Kunnen ouders zelf oefenen met zoon/dochter? Voor kinderen die in het diepe bad zwemmen is er gelegenheid om zaterdagmiddag of zondagochtend te komen oefenen met onderwaterzwemmen. Uiteraard helpt het om regelmatig samen te gaan zwemmen. U kunt dan bijvoorbeeld spelenderwijs het onder water zwemmen oefenen, springen, drijven, spetters verdragen, bellenblazen etc. Vooral veel plezier samen in het water ervaren.
 8. Hoe kan ik de scores bekijken via Zwemscore? Bij inschrijving van uw zoon/dochter heeft u een mail ontvangen met daarin een link voor het inloggen bij zwemscore.
 9. Ik heb geen inlog link ontvangen/Mijn inlog link is verlopen? Geen probleem! U kunt bij de receptie vragen om een nieuwe inlog link.
 10. Hoe vaak worden de scores van zwemscore bijgewerkt? De eerste les van iedere nieuwe maand worden de scores bijgewerkt.
 11. Hoelang is de wachtlijst? We zijn bezig met het oproepen van de kinderen die ingeschreven zijn in oktober 2022. Let op: het oproepen is mede afhankelijk van uw opgegeven beschikbaarheid en uw flexibiliteit. 
 12. Mijn kind is nog geen 4 jaar, maar we willen al wel leren zwemmen, wat is er mogelijk? Voor kinderen vanaf 3 jaar is er Peutersurvival. Dit is ter voorbereiding op de reguliere zwemles. Bij deze les is er uitsluitend een plasouder aanwezig.
 13. Kan ik ook samen met mijn baby komen zwemmen? Dat kan zeker! Naast dat u recreatief met uw baby kan komen zwemmen bieden we ook speciale Ouder & Kind lessen aan. In deze lessen wordt uw kind samen met u, spelenderwijs in groepsverband watervrij gemaakt. Dit is een erg leuke voorbereiding op het reguliere zwemlesaanbod. De lessen zijn geschikt voor ouders met kinderen vanaf 3 maand t/m 3 jaar.
 14. Het EasySwim pakje is te klein? Vindt u het pakje te klein? Laat dit eerst even door een zwemonderwijzer controleren. Een eventueel nieuw pakje is voor eigen rekening.
 15. Wanneer kan er een losse les gekocht worden? Dit kan uitsluitend als het kind nog 5 of minder lessen moet zwemmen voor het afzwemmen.
 16. Mijn kind zwemt momenteel elders, kan hij/zijn instromen? Dat kan zeker! U kunt uw zoon of dochter bij de receptie inschrijven voor het voorzwemmen. Eenmalige inschrijfkosten bedragen €15,00. We nemen dan contact met u op om een zwemmoment in te plannen. We beoordelen dan het niveau van uw zoon of dochter. Dit, zodat we uw kind in de juiste groep op niveau kunnen plaatsen.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Mail: zwembad@rozengaarde.nl  Website: www.rozengaarde.nl  Telefonisch: 0314-330991